Stichting Mijn Roots hjälper mig att söka mina rötter

Jag har påbörjat min sökning med hjälp av en organisation. Jag fick tips om Stichting Mijn Roots (My Roots Foundations) från andra som tagit hjälp av dem och nu är jag alltså igång. I det här inlägget tänkte jag i korta drag beskriva hur långt jag kommit hittills och hur det hela går till.

Under förra året sökte jag till Spårlöst. Och jag väntade rätt länge på att de skulle höra av sig. Men när det inte blev något bestämde jag mig för att fortsätta mitt eget sökande. Jag har från flera olika håll hört talas om organisationen Stichting Mijn Roots, som är en ideell organisation som inriktar sig på röttersökning från Indonesien. För adopterade av adopterade.

Länk till Stichting Mijn Roots – Sidan är på holländska men om du översätter den med till exempel googles eget verktyg förstår man innehållet hyfsat.

De som driver organisationen är adopterade från Indonesien, uppväxta i Nederländerna. En av dem är bosatt i Surabaya (min födelseort) sedan 2015 och driver arbetet direkt från Indonesien.

Det första steget för mig var att delge My Roots all min dokumentation samtidigt som jag betalade en startavgift. Resterande summa betalar jag om de lyckas hitta svaret på var mina biologiska rötter finns.

Eventuella kostnader för sådant som översättning av dokument, annonser i lokaltidning eller på TV, DNA-prov och så vidare tillkommer givetvis.

Som en del i sökandet kommer mina uppgifter publiceras på en facebooksida som My Roots driver. Mencari Orang Tua Kandung som ungefär betyder Letar efter biologiska föräldrar. Facebook är tydligen en väldigt populär kanal när det gäller att nå indoneser ”Alla har facebook” gäller definitivt enligt de jag har frågat. 

Länk till Mencari Orang Tua Kandung på Facebook

Just nu är min dokumentation på väg till Ana (My Roots) i Indonesien som kommer gå igenom alla papper och kontrollera personuppgifter med myndigheterna samt planera för sökningen.

Inom två månader påbörjar hon nästa fas. Den faktiska sökningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *