Att hälsa på syster och att svettas igen

Vi har varit hela helgen hos storasyster och hennes familj i Lerum. Barnen har skrikit ikapp och brottats på golvet i kusinernas pojkrum, spelat minecraft och kollat youtube-klipp så ögonen förmodligen skulle behöva skärmdetoxas i minst en vecka, de har skrattat så de kiknat och bråkat bara lite. De vuxna har druckit vin, bakat bullar och stekt bacon. Vi har alla testat våra trampolinkunskaper och kvalitet på mag- och ryggmuskulatur på airhopp i Partille och vi har varit väldigt mycket lediga tillsammans. Allt sammantaget, en mycket fin helg.

Den timme vi spenderade på airhop är förövrigt den mesta kondition jag fått på hela vintern. Det var underbart att svettas igen och när jag tänker på det så har jag nog inte sprungit sen någon gång i julas. Och innan dess var det så dåligt med löppass att det knappt räknas. Jag har varit förkyld i omgångar hela hösten när jag tänker efter. Sådär ordentligt förkyld med hosta, grönt snor, ont i halsen och nu senast väste det till och med i lungorna varje gång jag vred kroppen diagonalt. Kan ju bara inte bara vara ett gott tecken.

Denna brist på rörelse har gjort att jag kämnet mig närmast förlamad. Kroppen känns som en tjock deg. På jäsning liksom. Det värsta är suget på godis. Det har varit så illa att jag fick bestämma mig för att sluta äta godis mitt i veckan, vilket bara gjorde att jag blev ännu mer sugen.

I veckan kände jag i alla fall för första gången på flera veckor att jag började bli lite bättre från förkylningen (men inte helt ännu). Därför har jag börjat fundera mer på min träning och löpning nu än tidigare och det känns peppigt att kunna börja snart. Särskilt när jag tänker på den där tjocka degen.

Planen är att hålla igång kroppen med att springa regelbundet, inga direkta distansmål men ett första stopp är vårruset i maj med tjejgänget hemma i Göteborg och i julklapp anmälde jag mig och Sebastian till Kullamannen för att hålla igång hela året plus att få en löpupplevelse tillsammans. Kanske kan jag klämma in ett millopp och träna på att få en bättre tid på milen än tidigare också.

Men. Löpningen i sig är inte något jag satsar på i år. Däremot känner jag att jag vill släppa loss kroppen igen och testa på dansträning igen. Dansen har alltid varit något jag älskar men som det är just nu kan jag inte ens minnas sist jag dansade. På måndag provtränar jag därför dansaerobic av något slag på det lokala gymmet och på söndag är det prova-på-dag på ett danshus i stan och efter det ska jag bestämma mig för om det är dans eller gym som gäller. Kroppen skriker bara jag tänker på hur skönt det ska bli att komma igång.

3 reaktioner på ”Att hälsa på syster och att svettas igen

 1. Vad härligt att få umgås med familjen så där 😊
  Godissuget känner jag igen, om du äter ägg så rekommenderar jag det på morgonen – ägg dämpar nämligen sötsuget, funkar fint för mig.
  Att sikta på vårruset låter som ett utmärkt mål 👍🏻 En social aktivitet och alldeles lagom hälsosamt. Själv har jag börjat gå med stavar, det trodde jag aldrig skulle hända men det är riktigt bra, så småningom hittar jag kanske tillbaka till löpningen, ett steg i taget 😊

  1. Tack för tipset med ägg! Det där med att det dämpar sötsuget visste jag faktiskt inte. Stavgång låter ju jättebra. Rörelse, hur den än ser ut, är ju egentligen bra och jag tror extra mycket på utomhusvistelsen som energikälla.
   Om löpningen är något du längtar till så hittar du snart dit igen tror jag 🙂

   1. Utomhusvistelse är den bästa medicinen, tycker jag och även en del forskning… men det beror såklart på vad man medicinerar emot.
    Sötsuget är spännande, när man inte får godis blir suget plötsligt större efter ketchup, kaviar, majonnäs och alla andra dolda sockerkällor. Så är det i alla fall för mig och då vet jag att jag bör vara extra vaksam (och äta ett ägg eller två 😄).
    Tack, jag kämpar vidare mot löpningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *