Hur orolig kan man bli för sina barn?

De ringer från skolan och jag måste hämta Adam tidigare. Han hade gått ner för en kulle och fått plötslig huvudvärk. “Jag sa till Julle att han skulle vänta lite för jag fick ont i huvudet, sen kom det bara pang och jag var tvungen att sätta mig ner och gråta”, säger barnet till mig när vi pratar.

Lärarna är oroliga. De tycker att jag nog ska åka till doktorn. Det har de googlat sig fram till att man ska göra när man har ont i huvudet på det sättet.

Jag sätter mig i bilen med Adam bredvid mig. Blek och liten.

Med motorn igång ringer jag till vårdcentralen och sköterskan frågar tusen frågor. Men jag svarar (med Adams hjälp) att han ser som vanligt, hör som vanligt, kan gå, mår inte illa, har inte så ont längre, har inte ramlat eller fått något slag mot huvudet och njae jag är kanske inte riktigt 100 % säker på att han har så ont som han säger. Det har ju ändå hänt förut att jag i förbifarten vid lämning på förskolan och skolan sagt att jag kan komma och hämta på skolan om han skulle må dåligt (om han till exempel haft ont i magen på morgonen) och då råkar det ibland bli så att man nog får lite ont i magen senare på dagen… Så när jag lägger på luren känns det faktiskt ändå helt ok att säga att vi åker hem och vilar, tar en huvudvärkstablett och avvaktar.

Att sjuksköterskan säger “om det skulle hända något akut under kvällen då får du ju ringa 112” ignorerar jag nästan.

Efter en alvedon som smälter på tungan, ett stort glas vatten, några läkerol och en superläskigt bra bok är Adam pigg och vill spela xbox. Vi hämtar storebror, äter färskt bröd med gräddost, ritar jultomten och rudolf med röda mulen, skäller lite på varandra, kollar konsert på SVT play och spelar kort.

Det verkar trots allt som att det inte var någon hjärntumör just den här gången.

En tanke på “Hur orolig kan man bli för sina barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *