En vecka kvar av #nanowrimo

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur det går för mig i min senaste skrivutmaning #nanowrimo.

Och ärligt talat går det rätt så kass. Åtminstone om man ska räkna ord, vilket ju är själva poängen! Om det hade varit tankar man skulle räkna hade jag som vanligt lätt varit i mål redan. Men men. Så här har det i alla fall gått.

Det började bra och jag var ganska nöjd med min planering för skrivandet. Jag skrev ett par hundra ord om dagen, vilket kändes väldigt lite men dock ändå mer än inget alls. Jag har skrivit 2000 ord, det är ju liksom knappt någonting. Hur ska detta kunna bli en bok? Målet var att jag skulle skriva så mycket som möjligt och jag är glad faktiskt att det blivit något över huvudtaget. Försöker att inte tänka så mycket på det där med 50000 ord som är det egentliga målet just med #nanowrimo.

Men efter två veckor ungefär tog det lite stopp. Samma sak som hände med den andra berättelsen jag började skriva på hände. Jag slutade tro på den. Men jag har bestämt mig för att ändå försöka. Jag ska försöka skriva november ut med målet att då ha en arbetsversion 1.0 att utgå ifrån, hur lång den är spelar inte så stor roll. För jag tror att det är det som behövs. Berättelsen håller inte, det känner jag ganska tydligt. Men grejen är ändå att jag verkligen vill skriva just den här berättelsen. Därför tror jag att jag måste göra det, och utifrån ett första utkast se hur jag kan arbeta vidare för att den ska kunna bli hållbar.

Eftersom jag nu har bestämt mig för detta så försöker jag också tänka på det jag faktiskt har gjort istället för det jag inte har gjort. Jag har alltså:

  • skrivit 2000 ord på berättelsen jag vill berätta
  • jag har delat in berättelsen i “kapitel” och har påbörjat 8 kapitel
  • jag har skapat ett karaktärsgalleri i en google-presentation som kan förändras och fortsätta leva efter behov
  • jag har påbörjat ett mer välutvecklat synopsis att ha som underlag när jag kör fast

Den sista punkten skulle jag egentligen vilja vänta med till efter november är slut, men som vanligt klarade jag inte riktigt av att vänta. Syftet är att det ska hjälpa mig att få syn på var berättelsen inte håller, vilka relationer som inte är trovärdiga och var de behöver justeras för att driva berättelsen framåt mot den utveckling jag vill se hos huvudpersonen. Vad ska liksom hända (konkret) i bokens olika vändpunkter? Jag har en hyfsat bra bild av vart jag vill nå och vilket budskap jag vill få till, men huret kvarstår.

Wish me luck.

fullsizerender-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *