En perfekt kväll med syster och Maggio i Köpenhamn

Maggio går över en mörk scen

För snart en vecka sedan hade jag den mest magiska eftermiddag och kväll. Jag, storasyster, Veronica Maggio och uppskattningsvis ett par tusen till.

Jag tog ledigt hela eftermiddagen och direkt efter lunch drog vi till Malmö och sedan vidare mot Köpenhamn. Äventyret började där och då med en fiskburgare på McDonalds och ett parkeringsgarage jag aldrig tidigare sett i Hyllie. Därifrån tog vi tåget till ett sensommarvarmt Köpenhamn där vi strosade upp och ner längs gågatan, fikade världens största bakverk (mitt var utsökt, Marias mindre utsökt) på Café Norden. Vi tog oss också en funderare på det egentliga underhållsvärdet av gatuteater och misstänkte att en bil som stod mitt på torget kanske var en bomb. Köpenhamn sommarens sista dag (31 augusti) borde ju ändå vara ett tillfälle.

Sen tog vi oss lite tveksamt (tveksamt för att vi inte hittade vägen, inget annat) till Lilla Vega där seminariet Future Feminism skulle hålla hus. Mycket intressant. Lite väl mycket snack om kläder men också en del tänkvärda ord som kastades omkring i ett rum fullt med medelklass vita kvinnor och några stackars killar.

View this post on Instagram

Future feminism. Intressant start på kvällen.

A post shared by Josefine Hultén (@fine_hulten) on

I mellanakten köpte vi var sin torr bulle (fralla) och en yoghurt. Satte oss på en kladdig bänk och tuggade.

Sen äntligen 20.23 kom vi innanför dörrarna på Stora Vega. Vi knödde oss fram (Maria knödde oss fram) och tack vare det stod vi mer eller mindre längst fram hela konserten. Alltså konserten med Veronica Maggio. Tjejerna bakom oss var kanske inte lika glada som vi men efter ett tag tror jag de accepterade oss för vi var ju ändå ganska käcka och glada och inte särskilt stora och långa.

Detta var alltså första gången jag såg Maggio. Så underbart härligt att få se en idol (hon är nog faktiskt så nära en idol jag kommer) på ett sådant coolt ställe, en sommarkväll i ett främmande land (nåja).

Jag tog massor med bilder som alla försvunnit nu eftersom min telefon totaldog härom dagen. Tacka gudarna för Instagram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *