En sida är en sida mer än noll sidor

Jag har börjat skriva!

För ett par veckor sedan gick jag som jag tidigare sagt med i Skriv! Och har tack vare det börjat formulera mig. Jag har valt en bokidé och försökt att komma igång på riktigt. Jag tvivlar starkt på min idé men tänker att det får gå ändå. Poängen med Skriv är för mig bland annat att komma in i att få en skrivande livsstil och jobba mot målet att skriva en bok. Det är många delar i det arbetet som jag inte känner till och jag har nu fått känna på några av dem. Därför fortsätter jag trots att jag inte riktigt vet om min idé håller. Tänker mig att själva planen kan jag ändra efterhand och jag vill i alla fall testa på vad som egentligen passar mig bäst, typ bara skriva eller göra en meganoggrann plan att följa.

Jag hörde någonstans att allt du skriver kommer hur som helst alltid vara skrivet. Jobbet är gjort. Lite så känner jag. Jag vill skriva och om jag skriver så har jag skrivit. Bra så.

Sex saker som fört mig framåt i mitt skrivande

Eftersom jag känner mig så nöjd med att jag faktiskt tar mig framåt vill jag gärna dela med mig lite av vad jag gjort hittills.

  1. Jag gick med i Skriv! och har genom det fått en skrivgrupp
  2. Jag började med att välja EN av mina idéer vilket betyder att jag istället för att sitta och tänka på och skriva på och planera för två-tre bokidéer lägger jag allt fokus på EN sak.
  3. Jag skrev ett kort synopsis och delade med mig av till mina nya skrivkompisar (kännu väldigt konstigt att lämna ifrån sig något som är så mycket bara i sin linda men jag väntar spänt på feedback som sker på onsdag när vi har vårt första “möte”).
  4. Jag ville komma igång och skriva vad som helst och började flödesskriva en text som blev starten på en Prolog. Så fort jag började skriva kände jag att jag fick ett grepp om en av huvudpersonerna och fick lite mer tankar om vad jag behövde bygga ut med.
  5. I synopsis byggde jag därför på med en ungefärlig innehållsförteckning för att kunna se den dramaturgiska kurvan framför mig.
  6. Fortsatte efter det att skriva på Prologen för att få bättre grepp om ytterligare en av huvukaraktärerna.

Och nu har jag skrivit två sidor som jag i mitt bokdokument kallar Prolog. Ha! Jag har börjat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *