En semestervecka utan barn

Den första semesterveckan har jag spenderat med kärleken, ett par vänner, för mig själv och i stillhet.

Vi sov tills barnen i vanliga fall äter lunch på skolan. Vaknade varma och vimmelkantiga av för många timmars sömn och instängd luft i sovrummet.

Tog en biltur till mitten av Skåne och njöt i regnet av underbara pärlor.

img_0543
Björkhaga trädgårdsgalleri

img_0532

img_0524
Det tar ett tag att få in rätta semestermoodet

Vi åt långfrukost sju dagar i sträck. Det bästa jag vet. Flyttade ut frukosten till uterummet och sedan till framsidan så fort det blev väder.

img_0568

Fick i början av veckan besök av två bästa och fikade på favvostället LillaRo, käkade lyxsallad nästan på stranden och badade trots kallt.

img_0547
LillaRo mitt ute i ingenstans. Underbart.
img_0553
Alltså det är verkligen inte så illa som det ser ut!

Tiden för mig själv har jag väntat på. Och för att utnyttja ensamtiden till max öppnade jag upp min gamla Acer från studietiden och tog ett glas rödvin och började skriva. Påbörjade Skriv! och har tack vare det kunde jag börja formulera och tydliggöra två skrivprojekt. Det svåra nu är att våga tro på en idé lite mer för att välja den och köra så det ryker… I Skriv! har jag också fått kontakt med två personer som jag ska testa vara skrivkompis med. Spännande, spännande.

Jag har börjat med kvällsyoga i solnedgången.

Idag har barnen kommit hem och nu följer två  semesterveckor tillsammans. Har förberett mig med hjälp av sommarens överlevnadsguide med barn och i morgon blir det dags för min (och barnens) första musikfestival! Jag har packat sovsäckar, tält, hörselkåpor, morötter, ficklampor, bananchips, varma kläder och godis. Det ska bli soligt och varmt och Ven väntar med Reagge och solsken. Ökända, gör er beredda!

…sen kom de och jag upptäckte att jag bara sparat inlägget som ett utkast! Därför kommer det lite sent!

 

2 reaktioner på ”En semestervecka utan barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *