Vi utforskar Ödåkra

Efter en vanlig dag på jobb och förskola tog jag och en av mina smågangsters bilen till gamla “Spritan” som finns här i Ödåkra. Byggnaden är i extremt dåligt skick och ägaren har i omgångar blivit ålagd höga böter. Det verkar inte som om det händer så mycket mer än så dock.

Det är en spännande plats och jag tycker att byggnaden är jättefin, eller skulle åtminstone kunna bli.

Vi vågade inte gå in men smög runt på utsidan och tittade och fastän det ligger nästan mitt i bebyggelse fick jag kusliga känslor av övergivenheten. Skräckfilmskänslor.

Genom krossade rutor kunde vi se förfallna skåp och hyllor. Vi hörde vinden dra genom de öppna ytorna och tak och väggar började ge sig åt alla håll.

Tänker mig att det kan vara bra att vi utforskar tillsammans. Kanske undviker risken att han gör det själv…

Hade så gärna velat gå in och känna efter. Men även om vi kunnat känns det som en onödig risk. Det knarrade bara man kikade in genom staketet.

De gamla däcken känns ändå relativt ofarliga. Men eftersom mamman är kinkig och inte vill bli smutsig blir det en ganska kortvarig lek. Istället tittar vi på tåget som kör förbi inte mindre än fyra gånger under den korta tid vi spenderar runt fabrikbyggnaden.

Ja. Inte så mycket mer att upptäcka när man inte kan gå in. Tänk om vi kunde skapa någonting av den här platsen. En ny arena för skapande, en mötesplats för unga eller kanske ateljéer och kontor. Jag startar upp min företag igen och hyr in mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *