Långfredagslångsamhet

Jag vaknar tidigt som vanligt. Vänder mig om, en två tusen gånger. Kollar mobilen. Facebook, Twitter, Instagram. Facebook igen. Funderar på om jag ska gå den där promenaden. Ååå jag känner för att promenera längs fälten i diset. Kanske se solen gå upp. Vakna till liv. Jag ska gå en promenad… Snart.

Ligger så ett tag och funderar på resten av dagen. Vi skulle skrubba altanen. Jag ska baka bröd och kaka till festen i morgon. Eller fest kanske är att ta i. Bjudning är nog mer det rätta ordet. Föräldrar, barn, plastsyskon, bonusföräldrar kommer hit och firar påsk! Mamma och Björn ska testa “nya” gästrummet. Barnen kommer hem från sin pappa.

Skala potatis, fixa laxen och pajen (fast det gör ju faktiskt mamma!), påskäggsjakt, köpa öl och vin gjorde vi igår, dricka utan alkohol – check! Vad mer har jag glömt?!

Jag ska gå en promenad.

– God morgon finis…

De härligaste orden att höra. Jag ligger kvar lite till. Kollar Facebook. Undrar varför det inte har hänt nåt kul sen sist.

Väntar på att hjärtat ska vakna till liv för att känna hans kropp. Värme. Han sover igen.

Nu går vi upp. Jag ska gå en promenad. Drar upp rullgardinen.

Det är ju helt blött ute! Vad är det? Det regnar. Varför regnar det?

Jag sätter mig i fåtöljen med fötterna på fotpallen. Läser ett par kapitel. Skönt.

Vi bakar halvfärdigt morgonbröd i ugnen, äter frukost och lyssnar radio. Dricker massa juice. Redo för en lång, härlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *