Iiris Viljanen slår an en känsla

Iiris slår an tangenterna på pianot, och samtidigt slås något an i mig. Känslan som fyller rummet är sådär stark så att det vibrerar någonstans mitt emellan magen och halsgropen. Jag har glömt hur musik kan få mig att känna. Vad toner kan få mig att vilja. Det skapar ljud i mig som vill ut. Ord som vill sättas i sitt sammanhang. Iiris är rätt och fel på samma gång. Hon är sig själv och på ett sätt är hon precis som jag förväntade mig. Ändå blir jag förvånad av hur mycket jag kan njuta av stunden.

Det är något extra vackert i de stunder det bara är Iiris och pianot. Hon går helt upp i att bara spela och blir nästan ett med sitt instrument. I kombination med hennes halvt talade, halvt sjungna finlandssvenska texter blir uttrycket personligt. Starkt men också skört. I kombination med det samtal som följer efter spelningen får jag känslan av att jag lärt känna en helt ny person. En röst jag hoppas få höra mer av.

Iiris Viljanen på Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *