Om att skriva

Jag har börjat skriva. Eller… jag har börjat fortsätta skriva.

När jag var liten skrev jag sagor. Som tonåring skrev jag dagbok, som en dåre skrev jag dagbok. Sen fick jag en skrivmaskin och började skriva texter. Tankar. Där någonstans mellan raderna blev tankarna dikter och sen dagbok igen. En period skrev jag sms så att fingrarna blödde. På min första riktiga mobiltelefon, Nokia 3310. Det blev mail, uppsatser, brev, jobbansökningar, reflektionsprotokoll, utvärderingar, artiklar, facebookinlägg, tweets.

Så länge jag kan minnas har jag älskat att skriva. Jag har alltid älskat ord. I en tråd på Facebook såg jag frågan “Varför skriver du?” och jag började fundera en del på det. Det enklaste svaret är nog helt enkelt “för att jag måste”.

I ett samtal med coachen Sofia Sivertsdotter berättade jag att jag kände mig vilsen och att jag hade svårt att göra val. Vi pratade bland annat om att jag ville arbeta kreativt men jag visste inte med vad och på vilket sätt.

Med hjälp av rådet att fundera på frågorna “Vad vill du ha gjort när du är 110 år?”, “Var vill du vara om 10-25 år?” och “Hur skulle du vilja arbeta?” började jag tänka efter. Jag gjorde personlighetstest och jag har försökt tydliggöra mina grundvärderingar, med hjälp av Tru-Values Program, för att kunna ta beslut utifrån vad det är jag vill och vad som är bra för mig. Jag har svårt att välja en sak att göra, men jag försöker åtminstone göra en sak i taget.

Jag springer. Jag sjunger. Jag tänker. Jag lyssnar. Jag fotograferar. Jag skriver.
Skapande. Kreativitet. Att kunna se och höra.

Det är uppenbart vad du brinner för. Att få använda mer av den du är.
– Sofia Sivertsdotter

Och det tänker jag göra.

En av de saker som jag skulle vilja göra, det är att skriva.
Därför gör jag det. Jag skriver för att jag måste!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *